Samsung-topp skal ha gitt millioner til president-venninne

Samsung-arvingen Lee Jae-yong er pågrepet og siktet for alvorlig korrupsjon. Foto:  Jung Yeon-je / Pool / AP / NTB scanpix
Samsung-arvingen Lee Jae-yong er pågrepet og siktet for alvorlig korrupsjon. Foto:  Jung Yeon-je / Pool / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den fengslede Samsung-toppen Lee Jae-yong skal ha gitt flere hundre millioner og en hest til president-venninnen Choi Son-sil og hennes datter i Sør-Korea. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag ble Lee (48) pågrepet av politiet, siktet for bestikkelser og korrupsjon. I første omgang kan han sitte fengslet i opptil 20 dager.

– Det er bekreftet at det er nødvendig å pågripe Lee Jae-yong i lys av en ny siktelse og nye beviser, sier en talsmann for rettsvesenet.

Lee er viseformann i Samsungs styre og sønn av styreformann Lee Kun-hee. Siden faren har dårlig helse, er det i praksis Lee Jae-yong som har ledet elektronikk-giganten de siste årene.

48-åringen er mistenkt for å ha gitt bestikkelser tilsvarende over 330 millioner kroner til president Park Geun-hyes nære venninne Choi Son-sil. I tillegg har Lee bekreftet at Samsung har gitt store pengesummer og en hest for å fremme karrieren til Chois datter, skriver BBC.

– Vi vil gjøre vårt beste for sørge for at sannheten kommer fram i retten, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Familiedrevne Samsung Group er et konglomerat som omfatter en rekke ulike virksomheter. Samsung Electronics er et av verdens største elektronikkselskaper, og konsernet har spilt en viktig rolle i Sør-Koreas raske økonomiske utvikling de siste tiårene.

Lee er også tidligere mistenkt for korrupsjon og unngikk så vidt å bli pågrepet i forrige måned.