Ford bygger fabrikker i Mexico

Det forlatte skjelettet av Ford- fabrikken som ikke blir noe av utenfor San Luis Potosi. Ford skal nå likevel bygge to nye fabrikker i Mexico. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix
Det forlatte skjelettet av Ford- fabrikken som ikke blir noe av utenfor San Luis Potosi. Ford skal nå likevel bygge to nye fabrikker i Mexico. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I januar droppet Ford planene om en fabrikk i Mexico. Nå sier den amerikanske bilprodusenten at den skal bygge to nye fabrikker andre steder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helt uten forvarsel avbrøt Ford i januar planer om en fabrikk i delstaten San Luis Potosi, og understreket at det ikke hadde noe med president Donald Trump å gjøre. Trump har prøvd å lokke amerikanske selskaper til å bli i USA og truet med reaksjoner mot dem som fremdeles velger å produsere amerikanske merkevarer i utlandet.

Ford er et av selskapene som har vært under press fra Trump om å tilbakeføre virksomhet til USA, men de velger nå likevel å bygge i Mexico.

Den ene fabrikken skal produsere motorer og girkasser i staten Guanajuato, mens den andre, i den nordlige byen Chihuahua, skal levere bildeler. Utstyret og delene skal videre til bilfabrikkene til Ford i USA, Sør-Amerika og Asia. Konsernsjef i Ford Mexico, Gabriel Lopez, opplyser at anleggene vil koste 2,5 milliarder dollar, som tilsvarer 21 milliarder kroner, og skal sysselsette 3.000 personer.

Ford har vært i Mexico i 90 år og har i dag rundt 9.000 ansatte der.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden