Pedagogikklektor advarer mot barnehage for de minste

Universitetslektoren ber foreldre tenke seg godt om før de sender de aller yngste i barnehagen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Universitetslektoren ber foreldre tenke seg godt om før de sender de aller yngste i barnehagen. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra høsten kan barn helt ned til åtte måneder begynne i barnehage. En så tidlig start kan få svært uheldige konsekvenser, mener en universitetslektor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen forslår at barn født i november kan få barnehageplass fra høsten 2017. Det betyr at de yngste barnehagebarna bare vil være åtte måneder gamle når de begynner i barnehagen. Det kan medføre risiko for barnets mentale helse, sier lektor Cecilie Evertsen ved Universitetet i Stavanger til Stavanger Aftenblad. Hun underviser i blant annet småbarnspedagogikk og spesialpedagogikk.

– Forskning viser at det kan bety en risiko for barnets psykiske helse hvis ikke barnehagen klarer å ivareta dem godt nok. Hun påpeker at det er stor variasjon mellom barnehager og at flaks kan avgjøre om barnet kommer i en barnehage som kan ivareta det god nok emosjonelt.

Evertsen sier så små barn er svært sårbare og synes det er uheldig at stadig yngre barn kan få rett til barnehageplass.

– Foreldre bør tenke seg veldig godt om før de sender så små barn i barnehage og virkelig jobbe med å finne andre alternativer, sier Evertsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden