DN: Taxiforbundet betalte PR-rådgiver for å kjøre Uber

Taxiforbundets PR-rådgivere skal ha kjørt Uber for deretter å anmelde sjåførene. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Taxiforbundets PR-rådgivere skal ha kjørt Uber for deretter å anmelde sjåførene. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Taxiforbundet har hyret inn PR-rådgivere som har bestilt turer med Uber, skriver Dagens Næringsliv. Forbundet politianmeldte deretter sjåførene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen ble det i løpet av høsten bestilt turer med 105 sjåfører. Kvitteringene ble tatt vare på og brukt i en masseanmeldelse til politiet i november.

Taxiforbundet bekrefter overfor avisen at de har brukt selskapet Aabø & co.

Jarle Aabø vil ikke svare på hvor mange av de 105 Uber-turene han selv gjennomførte, og han vil ikke utdype hva hans arbeid for Taxiforbundet har bestått i.

– Når vi får et oppdrag, gjør vi alltid vårt beste på kortest mulig tid, er alt Aabø vil si.

Heller ikke oppdragsgiveren er spesielt snakkesalig.

– Ja, vi bruker Aabø & co. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer om hva han har gjort for oss, sier Taxiforbundets leder, Øystein Trevland.

Hans Geelmuyden er kundeansvarlig partner for Uber i Geelmuyden Kiese, som bistår det amerikanske selskapet med offentlig kommunikasjon og pressehenvendelser. Han mener Aabø og Taxiforbundet har benyttet seg av en uvanlig metode.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden