Mick Mulvaney tatt i ed som budsjettsjef

Visepresident Mike Pence tar Mick Mulvaney i ed som budsjettsjef i Det hvite hus. Pamela West Mulvaney holder bibelen. Foto: Pablo Martinez Monsivais AP / NTB scanpix
Visepresident Mike Pence tar Mick Mulvaney i ed som budsjettsjef i Det hvite hus. Pamela West Mulvaney holder bibelen. Foto: Pablo Martinez Monsivais AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump fikk det som han ville med knapp margin, da Mick Mulvaney ble tatt i ed som budsjettsjef i Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulvaney fikk 51 mot 49 stemmer i Senatet. Demokrater har motsatt seg Mulvaney som budsjettsjef av mange årsaker, blant annet hans motstand til Medicare, et føderalt program som gir helseforsikring til de fleste over 65 år.

Trump har omtalt Mulvaney som en «leder med mye energi og med en dyp overbevisning om å lede og redde finansene fra å drukne i rødt blekk.» Mulvaney, som er fra South Carolina, lovte i desember å innføre det han kalte «budsjett- og skattemessig vett etter åtte år med skattemidler ute av kontroll».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden