Avis: Flynn benektet Russland-kontakt overfor FBI

President Donald Trump snakket med Russlands president Vladimir Putin på telefon i slutten av januar. Til stede i det ovale kontor i Det hvite hus var (fra venstre) Trumps stabssjef Reince Priebus, visepresident Mike Pence, pressetalsmann Sean Spicer og daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
President Donald Trump snakket med Russlands president Vladimir Putin på telefon i slutten av januar. Til stede i det ovale kontor i Det hvite hus var (fra venstre) Trumps stabssjef Reince Priebus, visepresident Mike Pence, pressetalsmann Sean Spicer og daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I avhør med FBI nektet tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn for å ha snakket med Russlands ambassadør om sanksjoner, ifølge Washington Post.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen skriver torsdag at Flynn i avhør med FBI-tjenestemenn 24. januar nektet for at USAs sanksjoner mot Russland var tema i samtalen. Avisen siterer flere amerikanske tjenestemenn på opplysningene.

Verken Flynns talsmann eller FBI ønsker å kommentere saken.

Å lyve til FBI er en forbrytelse under amerikansk lov. Det er det amerikanske justisdepartementet som må ta en eventuell avgjørelse om å straffeforfølge Flynn, skriver Washington Post.

Flynn gikk av som nasjonal sikkerhetsrådgiver fordi han villedet visepresident Mike Pence om innholdet i samtalen med den russiske ambassadøren. Saken begynte å rulle da Washington Post forrige uke siterte tjenestemenn i amerikansk etterretning, som hadde avlyttet samtalen, på at Flynn og ambassadøren hadde drøftet sanksjoner. Dette hadde Flynn offentlig benektet flere ganger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden