Drøyt 1.700 har valgt behandling fritt

Bent Høie sier han måler reformens suksess ut fra hvilken betydning den har hatt for dem har benyttet seg av muligheten til å velge fritt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
Bent Høie sier han måler reformens suksess ut fra hvilken betydning den har hatt for dem har benyttet seg av muligheten til å velge fritt. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av et drøyt år benyttet 1.700 pasienter seg av fritt behandlingsvalg. Helseministeren er fornøyd, mens Ap mener reformen er mislykket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per 9. januar hadde 1.712 personer benyttet seg av ordningen som skulle få ned køene og gjøre privat helseforsikring overflødig, viser tall VG har fått fra Helsedirektoratet.

Aps helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen sier ordningen er bra for de 1.700, men kaller likevel reformen mislykket.

– Vi mener å kunne dokumentere at man ved heller å bruke pengene i de offentlige sykehusene, ville gitt behandling til langt flere for en vesentlig lavere pris.

Helseminister Bent Høie (H) er derimot fornøyd, blant annet med tanke på nettopp dem som faktisk har benyttet muligheten til å velge fritt.

– Jeg måler ikke suksessen ut fra hvor mange pasienter som benytter seg av ordningen, men ut fra betydningen den har for hver enkelt pasient, sier Høie, men snakker også om tall.

– Antallet øker for hver måned, og vi kommer til å utvide antall diagnoser som kommer inn under fritt behandlingsvalg.

Høie tror veksten vil fortsette i 2017.