BT: Enighet om Ringeriksbanen

Ringeriksbanen vil føre til at reisetiden mellom Oslo og Bergen blir betydelig kortere. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Ringeriksbanen vil føre til at reisetiden mellom Oslo og Bergen blir betydelig kortere. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Før Nasjonal transportplan (NTP) legges fram er regjeringen og støttepartiene enige om finansiering av Ringeriksbanen, ifølge Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planen er at NTP skal legges fram før påske, men ifølge avisen er det allerede oppnådd prinsipiell enighet om flere punkter. Blant annet skal regjeringspartiene være enige med Venstre og KrF om at Ringeriksbanen skal finansieres i første periode av Nasjonal transportplan (NTP). Det betyr byggestart i 2019 eller 2020.

Utbyggingen er ventet å ta fem år, og når banen står klar, vil den gi én time kortere reisetid mellom Oslo og Bergen.

Forhandlingene mellom de fire partiene skal allerede ha pågått i lengre tid, og den siste tiden har de vært intense, skriver avisen. Men de som har vært med på prosessen, holder kortene tett til brystet.

– NTP er det aller viktigste som skal skje på transportsiden og i hele Stortinget denne våren. I den sammenheng har jeg på vegne av Venstre ledet samtalene med våre konstruktive motparter, sier Venstres Abid Raja uten å ville kommentere nærmere.

Statsminister Erna Solberg (H) holder seg til et velkjent mantra: "Ingenting er klart før alt er klart".

– Vi vil ikke kommentere de enkelte prosjektene før vi legger fram NTP, sier hun.

Personvernpolicy