Cappelen navnga 12 personer som kjente til samarbeidet med Jensen

Aktor Kristine Schilling vil bruke hele tirsdagen i Oslo tingrett på å spørre ut narkotiltalte Gjermund Cappelen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aktor Kristine Schilling vil bruke hele tirsdagen i Oslo tingrett på å spørre ut narkotiltalte Gjermund Cappelen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjermund Cappelen har vært lite villig til å utlevere hvilke personer som han mener hadde kjennskap til samarbeidet med Eirik Jensen. I dag smalt bomben.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Én dag gjenstår av Spesialenhetens utspørring av Gjermund Cappelen i tingretten. Han vil fortsette å forklare seg om forholdet til Eirik Jensen for åpne dører.

Mandag gikk halve rettsdagen i Oslo tingrett for åpne dører, og Cappelen fortalte da at han tror Eirik Jensen har gjemt unna store deler av pengene han skal ha fått for å sikre innførsler av hasj.

Les også: Cappelen tror Eirik Jensen har gjemt unna penger

Oppga 12 navn etter press

Tirsdag fikk Gjermund Cappelen spørsmål av Spesialenheten-aktor Kristine Schilling om hvem han mener visste om at han samarbeidet med Eirik Jensen.

Etter gjentatte spørsmål navnga Cappelen til slutt hele 12 navn som han mener var informert om at han hadde en kontakt og medhjelper i politiet, skriver Dagbladet. Flere av dem visste om samarbeidet i flere år, ifølge hasjbaronen.

Ni av de navngitte skal ifølge Cappelen ha visst at kontakten var Eirik Jensen. Flere av de navngitte er innkalt som vitner i rettssaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Cappelen vitnet mot sin gamle hasjliga

Betalte Jensen 8,5 millioner

Den tiltalte narkotikasmugleren hevder å ha betalt politimannen Jensen nærmere 8,5 millioner kroner i løpet av årene de har samarbeidet. Han fortalte også at han skal ha gitt Jensen klokker og penger til en bil.

Tirsdag må Cappelen fortsette å svare Spesialenhetens aktor Kristine Schilling. Hun vil bruke hele dagen i tingretten og skal etter planen runde av sin utspørring.

Dagen etter er det forsvarerne som slipper til. Både Jensens forsvarere, John Christian Elden og Arild Holden, og Cappelens forsvarere, Benedict de Vibe og Kaja de Vibe Malling, vil spørre 50-åringen ytterligere ut om hans mangeårige samarbeid med den medtiltalte politimannen.

Les også: Cappelen: Prøvde å slippe unna