Nytt bråk etter politivold i Paris

Fransk politi i Bobigny utenfor Paris lørdag kveld. Det som skulle være en fredelig protest endte med nytt bråk. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB scanpix
Fransk politi i Bobigny utenfor Paris lørdag kveld. Det som skulle være en fredelig protest endte med nytt bråk. Foto: Aurelien Morissard / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fredelig protest mot politivold endte igjen med sammenstøt med politiet og ildspåsettelser i forstaden Bobigny i Paris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 2.000 personer var samlet i Bobigny for å kreve rettferdighet for 22 år gamle "Theo", som forrige søndag ble pågrepet og angivelig voldtatt med en politikølle i den franske hovedstaden.

Det som skulle være en fredelig protest ble ifølge politiet avbrutt av hundrevis av demonstranter som angrep politibetjenter, vandaliserte offentlige bygninger og satte fyr på søppeldunker og kjøretøy. Uroen har eskalert den siste uka i områdene rundt Aulnay-Sous-Bois der 22-åringen ble pågrepet. Theo ligger fremdeles på sykehus og har fra sykesenga manet til å bevare roen og ha tro på rettferdighet. Likevel har ungdommer i flere av Paris' forsteder rast mot politiet flere kvelder på rad. Biler, søppeldunker og handlevogner er satt i brann, i tillegg til at det er skutt kraftig fyrverkeri og kastet gjenstander mot politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En video som angivelig viser ID-kontrollen av 22-åringen, er lagt ut på nettet. Den viser en ung mann som ligger på bakken inntil en vegg, og som er omringet av fire menn som tilsynelatende går løs på ham. Theo ble innlagt på sykehus etter episoden søndag. Der har han blant annet fått besøk av president François Hollande.

En politimann er siktet for grov voldtekt, mens tre andre er siktet for grov vold. Alle fire avviser anklagene.