Narkobaron drept i Mexico

En bil med kulehull fraktes bort fra åstedet for en av skuddvekslingene i Mexico der tolv medlemmer av et narkokartell ble drept. Foto: Chris Arias AP / NTB scanpix
En bil med kulehull fraktes bort fra åstedet for en av skuddvekslingene i Mexico der tolv medlemmer av et narkokartell ble drept. Foto: Chris Arias AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mexicanske soldater skal ha drept lederen av et narkokartell og elleve gjengmedlemmer i to skyteepisoder, der militæret skjøt med maskingevær fra helikopter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den angivelige lederen av narkokartellet Beltran Leyva, Juan Francisco Patron Sanchez, også kalt H2, som er drept, ifølge mexicanske myndigheter.

En talsperson i den mexicanske marinen opplyser at Patron Sanchez og sju andre åpnet ild mot spesialstyrker og deretter barrikaderte seg i et hus i byen Tepic i Nayarit. Et helikopter utstyrt med maskingevær ble kalt inn for å skremme dem fra å fortsette skuddløsningen. Styrkene på helikopteret skjøt med "kirurgisk presisjon" og drepte de åtte personene, uten at sivile liv gikk tapt.

Det er sjelden slike våpen ombord i helikoptre faktisk blir brukt i tett befolkede områder i Mexico.

Kort tid eter ble ytterligere fire medlemmer i kartellet skutt og drept i en ny skyteepisode nær flyplassen i Tepic. Også her skal kartellmedlemmene ha løsnet skudd først.

Marinen sier videre at skytingen fra helikopteret var i tråd med alle retningslinjer der målet er å redusere aggresjonsnivå og redusere risiko for tap av sivile liv og personell i tjeneste.

Personvernpolicy