Bondevik stanset i amerikansk passkontroll

Kjell Magne Bondevik, her på vei til nobelseremonien i Oslo rådhus i desember. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Kjell Magne Bondevik, her på vei til nobelseremonien i Oslo rådhus i desember. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et iransk stempel førte til venting i passkontrollen for eksstatsminister Kjell Magne Bondevik i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bondevik ankom onsdag denne uken Washington for å delta på en frokostbønn der blant andre USAs president Donald Trump talte. Da den tidligere statsministeren landet på flyplassen, ble han stanset i grensekontrollen, skriver TV 2.

Årsaken var et iransk stempel i Bondeviks diplomatpass.

- Det gikk en times tid. De begynte å spørre meg hvorfor jeg hadde vært i Iran og hva jeg skulle i USA. Det burde jo ikke være noen grunn til å frykte en tidligere statsminister som har vært på offisielt besøk i landet flere ganger, sier han til kanalen.

Donald Trump innførte nylig et innreiseforbud for personer fra sju land, deriblant Iran. Bondevik kan fortelle at han ikke ble stanset i passkontrollen da han i fjor besøkte USA med samme pass og samme stempel.

- Det virker som at når navnet på det eller det landet dukker opp, så er alle piggene ute. Det blir en helt unødvendig mistenksomhet. Jeg synes dette var ganske provoserende, sier Bondevik.

Les også: Nå går Donald Trump i strupen på Tyskland

Stadig færre nordmenn tror på Trump

Psykologiprofessor: – Liten tvil om at Trump er narsissist

Norges Fredsråd: – Obamas tid som president er full av kritikkverdige forhold