Eirik Jensen: - Jeg var forbannet

Eirik Jensen (t.h.) og Gjermund Cappelen veksler blikk på tiltalebenken i Oslo Tingrett første dag i rettssalen. Mellom dem står Jensens forsvarere John Christian Elden og Arild Holden (med ryggen til). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Eirik Jensen (t.h.) og Gjermund Cappelen veksler blikk på tiltalebenken i Oslo Tingrett første dag i rettssalen. Mellom dem står Jensens forsvarere John Christian Elden og Arild Holden (med ryggen til). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Jensen sier at han ble forbannet da han så Gjermund Cappelen for første gang da rettssaken startet for elleve dager siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Akkurat da fortalte vel blikket alt. Jeg var forbannet, sier han i et intervju i Dagbladet, og legger til at de elleve dagene i rettssalen har vært veldig tunge og slitsomme.

– Men jeg har ventet tre år på å gi min versjon til retten, så det er bra å ha det unnagjort, fortsetter han. Men han mener publikum hadde hatt en annen oppfatning av ham om deler av forklaringen ikke hadde foregått bak lukkede dører.

– Jeg har viet livet til å bekjempe kriminalitet. Ja, jeg har blitt opprørt av å høre på Cappelen. Han viser til døde mennesker og når det ikke passer han, så husker han ikke, sier Jensen, men understreker at han ikke bærer nag til ham. Jensen mener tiltalen mot ham bærer preg av gammelt nag og politisjalusi og kriminelle som har forsøkt å fabrikkere bevis. Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe avviser dette.

– Jeg skjønner ikke hva han mener med at kriminelle har fabrikkert bevis. Det er ikke grunnlag for å hevde det, sier han.