Høie vil ha på plass elektronisk pasientvarsling

Diskusjonen rundt digital overvåking av pasienter og eldre har handlet mye om hva som er best og mest økonomisk. Foto: Frank May / NTB scanpix
Diskusjonen rundt digital overvåking av pasienter og eldre har handlet mye om hva som er best og mest økonomisk. Foto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stabekk (NTB): Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) mener testperioden er over og at 2017 blir året flere kommuner innfører pasientvarslingssystemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsedirektoratet har anbefalt at kommuner innfører digitalt tilsyn og pasientvarslingssystem og logistikkløsning for mer optimale kjøreruter hjem til de som trenger det. Helse- og omsorgsminister Bent Høie sier til Aftenposten at det er kommunene som tar avgjørelsen, men ser ikke selv noen grunn til å ikke innføre elektronisk overvåking.

– Det politikerne ofte omtaler som varme hender oppleves ofte av brukeren som klamme hender. Tenk deg selv at du trenger tilsyn om natten: Fremmede og ulike mennesker åpner døren og stikker hodet inn. Det vil ikke alltid oppleves som godt. Det er trygt i den forstand at det ikke har vært noe alternativ, men for mange brukere er det mye bedre med en teknologisk trygghet, sier Høie.

– 2016 må være det siste utprøvingsåret, 2017 blir året der flere kommuner tar dette i bruk.

Bærum kommune har allerede begynt og regner med å spare omkring to årsverk per institusjon som bruker de nye systemene.

– Hensikten er å kunne våke over, ikke overvåke, beboere og brukere, sier kommunalsjef Morten Svarverud. (©NTB)

Personvernpolicy