Trump gir forsvaret 30 dager på ny IS-strategi

USAs president Donald Trump holder fram en av flere ordre han har signert den siste tiden. Lørdag signerte han en ny presidentordre om kampen mot etkstremistgruppen IS. Foto: Pablo Martinez Monsivais.
USAs president Donald Trump holder fram en av flere ordre han har signert den siste tiden. Lørdag signerte han en ny presidentordre om kampen mot etkstremistgruppen IS. Foto: Pablo Martinez Monsivais. Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): USAs president Donald Trump har signert en ny presidentordre hvor han gir forsvaret 30 dager på å lage en plan for å beseire ekstremistgruppen IS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I teksten ber Trump om en «omfattende strategi og planer for å overvinne» IS, noe som tolkes i retning av flere amerikanske styrker og materiell i Irak og Syria.

Forsvarsminister James Mattis får også oppgaven med å foreslå endringer i USAs regler for militær innblanding, for å fjerne «krav som går lenger enn internasjonal lov når det gjelder bruk av makt mot IS».

I forkant av signeringen av presidentordren hadde Trump en lengre telefonsamtale med sin russiske motpart Vladimir Putin. De to presidentene ble enige om å samarbeide tettere i bekjempelsen av IS og andre ekstremistgrupper i Syria.

Under valgkampen sa Trump at han hadde en hemmelig plan for å beseire IS raskt og kritiserte sin forgjenger Barack Obama for å gjøre for lite.

– Vi må bli kvitt IS. Vi har ikke noe valg. Dette er ondskap, dette er en grad av ondskap som vil ikke tidligere har sett, sa Trump i et intervju med Sean Hannity i Fox News torsdag. (©NTB)

Personvernpolicy