X-Games: Norendal bommet i slopestyle-finalen

Silje Norendal ble nummer fem under X-Games-finalen i slopestyle lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Silje Norendal ble nummer fem under X-Games-finalen i slopestyle lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Silje Norendal var spådd å kjempe helt i toppen før X-Games-finalen i slopestyle, men den norske jenta ble bare nummer fem i Aspen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er ekstremt skuffet. Det er andre året jeg ikke er pallen her, og jeg vant den to år på rad tidligere. Så det er en nedtur å gå fra det, sa Norendal.

23-åringen viste gode tendens i det første forsøket, men fikk en liten vridning i landingen på det siste hoppet og ble trukket av dommerne, slik at hun endte opp med 65,66 poeng.

- Hadde hun landet det perfekt hadde hun vært helt der oppe, sa TV 2s ekspertkommentator Jonas Greve.

- Det var mye positivt som skjedde i dag. Jeg kjørte bra på trening og gjorde backside 720, som er et nytt triks jeg lærte denne uken, men akkurat nå ser jeg bare den skuffelsen av å ikke være på pallen, forklarte Norendal.

Den norske jenta måtte gi alt på det siste forsøket, men klarte ikke lande det nest siste hoppet.

- Nei, det gikk ikke. Det var veldig synd. Hun kommer for langt bakpå, sa Greve.

- Silje hadde definitivt potensial til å kjempe helt i toppen, men hun lyktes ikke, sa kommentator Kasper Wikestad.

I stedet var det den amerikanske jenta Julia Marino som tok gullet med 94,66 poeng. Hennes lagvenninne Jamie Anderson stakk av med sølvet etter å ha notert seg for 91,33, mens Katie Ormerod fra Storbritannia tok bronsen med 80,33.

Personvernpolicy