BT: Styreflertall mener Bergens havnedirektør må gå

Det er ennå ikke klart om havnedirektøren får komme tilbake i jobben. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix
Det er ennå ikke klart om havnedirektøren får komme tilbake i jobben. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergen (NTB): Flertallet i havnestyret i Bergen mener direktør Inge Tangerås ikke bør komme tilbake i jobben, selv om straffesaken mot ham ble henlagt, skriver Bergens Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tangerås har vært suspendert fra jobben i 16 måneder i forbindelse med den såkalte cruisesaken, der også tidligere ordfører Trude Drevland var involvert. Statsadvokaten kom fram til at det ikke skal reises tiltale mot ham eller Drevland.

Fredag møttes havnestyret for å diskutere om Tangerås skal få komme tilbake til jobben. Flertallet mener ifølge Bergens Tidende at han bør gå av, men styreleder Jan Erik Kjerpeseth vil ikke si hva som ble konklusjonen etter flere timer bak lukkede dører fredag.

– Det er havnerådet som skal avgjøre denne saken. Styrets innstilling blir sendt til dem til uken, sier Kjerpeseth og legger til at alle som har fulgt saken forstår at den har vært vanskelig.

Avisen sier den vet at et flertall mener havnedirektøren ikke bør få fortsette i stillingen. Det etiske regelverket i Bergen kommune legger strenge begrensninger på hva slags gaver kommunalt ansatte kan motta, og dette skal være sentralt i vurderingen.

Et mindretall støtter Tangerås, og selv har han gjort det klart at han ønsker å komme tilbake i jobben. Han har ikke ønsket å kommentere møtet i havnestyret. (©NTB)

Personvernpolicy