Trump kan ansette svigersønn som seniorrådgiver

Ivanka Trump, datteren av Donald Trump, snakker med sin ektemann Jared Kushner unner innsettelsesseremonien. Kushner er juridisk godkjent som Trumps seniorrådgiver. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Ivanka Trump, datteren av Donald Trump, snakker med sin ektemann Jared Kushner unner innsettelsesseremonien. Kushner er juridisk godkjent som Trumps seniorrådgiver. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-DPA): USAs president Donald Trump kan ansette sin svigersønn Jared Kushner som en av sine viktigste rådgivere. Ifølge landets justisdepartement gjelder ikke loven om nepotisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Loven er ikke til hinder for å utnevne slekt og venner, fordi begrensningene som legges på presidenten ikke omfatter staben ved Det hvite hus, skriver justisdepartementet i juridisk betraktning. Dermed er Kushner juridisk godkjent som seniorrådgiver for sin svigerfar.

Trump utnevnte den 36 år gamle ektemannen til datteren Ivanka tidligere i måneden. Han skal samarbeide nært med Trumps stabssjef Reince Priebus og seniorrådgiver Stephen Bannon, heter det i en kunngjøring fra Trumps team. Kushner har valgt å ikke motta lønn når han jobber i administrasjonen.

Kushner er gift med den påtroppende presidentens datter Ivanka Trump. Han hadde en sentral rolle i valgkampen og er selv sønn til en eiendomsmilliardær. Han er også eiendomsutvikler og utgiver av magasinet New York Observer. (©NTB)