Spedbarn døde etter bilmassakre i Australia

Minst fem omkom og flere ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Melbourne i Australia fredag. Foto: Andrew Brownbill / AP / NTB scanpix
Minst fem omkom og flere ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Melbourne i Australia fredag. Foto: Andrew Brownbill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Melbourne (NTB-AP): En tre måneder gammel gutt døde på sykehus etter at en mann kjørte ned fotgjengere i Melbourne i Australia. Antall drepte nå oppe i fem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt 37 personer, fire av dem med kritiske skader, er fortsatt innlagt på sykehus, etter at den 26 år gamle gjerningsmannen med vilje kjørte på fotgjengere i en gågate i Australias nest største by fredag.

Den tre måneder gamle babyen døde sent lørdag kveld, opplyser politiet i delstaten Victoria. De fire andre drepte er en ti år gammel jente, to menn på 25 og 33 år og en 32-årig kvinne. Tre av dem døde på stedet, mens 33-åringen døde på sykehuset fredag kveld.

Vitner forteller at «folk fløy gjennom luften» og andre løp febrilsk til siden i det bilen i full fart kjørte i den sentrale handlegaten Bourke Street.

Gjerningsmannen, som er identifisert som 26-åringen Dimitrious Gargasoulas, er innlagt på sykehus med skuddskader i armen etter at politiet pågrepet ham på stedet. Han skal trolig avhøres søndag. Hans mor sier til nyhetskanalen Channel Seven at hun skammer seg over sønnen.

– Jeg vil ikke bli kjent som moren hans. Dra til helvete og dø i helvete, sier hun. (©NTB)