Brasilianske innsatte overføres etter opprør

Innsatte overgir seg til politiet på taket av Alcacuz i Brasil. Foto: Frankie Marcone/ Futura Press / AP / NTB scanpix
Innsatte overgir seg til politiet på taket av Alcacuz i Brasil. Foto: Frankie Marcone/ Futura Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natal (NTB-AFP): Fire busslaster med fanger fra fengselet Alcacuz i Brasil flyttes for å unngå flere blodige sammenstøt med rivaliserende gjenger bak murene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da spesialstyrker rykket inn og overtok kontrollen i Alcacuz etter to dager med slåsskamper denne uka, fant de 26 drepte, de fleste av dem halshugget. Nå skiller de gjengene ved å flytte en gruppering ut av fengselet.

– Vi vil gjennomføre overførselen så forsiktig som mulig, og ta alle mulige sikkerhetshensyn, lover ordfører Eduardo Franco.

Mens bussene rullet ut forsøkte koner og kjærester av fangene å blokkere veien, men politiet avfyrte gummikuler mot dem.

Myndighetene i Brasil forsøker å forebygge nye massedrap etter full krise i landets overfylte fengsler. Så langt i år er 134 innsatte drept av medfanger i brasilianske fengsler. Det er ulike rivaliserende narkobander som ryker i tottene på hverandre. (©NTB)