Australia utelukker ikke fortsatt MH370-søk

Foto fra et Orion-fly som deltok i søket etter MH370 over Indiahavet. Arkivfoto: Rob Griffith / AP / NTB scanpix
Foto fra et Orion-fly som deltok i søket etter MH370 over Indiahavet. Arkivfoto: Rob Griffith / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sydney (NTB-DPA-AFP): Den australske regjeringen sier at søket etter det forsvunne Malaysia Airlines-passasjerflyet MH370 kan starte opp igjen i fremtiden om det dukker opp ny og troverdig informasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg utelukker ikke at vi i fremtiden kan komme til å gjenoppta undervannssøk, sier samferdselsminister Darren Chester, ifølge Reuters. Han legger til at det trengs pålitelige bevis som leder til et spesifikt område før en ny leteaksjon kan starte opp.

Hvor Malaysia Arlines-flyet, et Boeing 777, ble av da det forsvant fra radaren i 2014, er fortsatt et av luftfartens største mysterier. Letemannskapene hadde saumfart et havområde på 120.000 kvadratkilometer vest for Australia, da søket offisielt ble avsluttet tirsdag.

Australia, Malaysia og Kina opplyste i en felles uttalelse at søket er avsluttet, tre år etter at flyet forsvant med 239 personer om bord.

Familier og slektninger av passasjerene fra flyet har kritisert myndighetene i harde ordelag for å avslutte søket, men Chester sier at luftfartens hittil dyreste og mest komplekse søk er over for denne gang. Ministeren sier det har kostet mer enn 200 millioner australske dollar, som tilsvarer nærmere 1,3 milliarder kroner. Australia har bidratt med 60 millioner dollar, mens Malaysia har brukt mest på letingen. Skip, fly og ubemannede ubåter er blitt brukt i leteoperasjonen.

Det antas at flyet styrtet i Indiahavet etter å ha lagt om kursen på vei fra Kuala Lumpur til Beijing i mars 2014. Hvorfor flyet snudde, er fortsatt et mysterium. (©NTB)