Raja mener Listhaug svikter i integreringen

Abid Raja (V) syns ikke Sylvi Listhaug (Frp) gjør god nok jobb som integreringsminister. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Abid Raja (V) syns ikke Sylvi Listhaug (Frp) gjør god nok jobb som integreringsminister. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Abid Q. Raja (V) mener Sylvi Listhaug (Frp) bidrar til hverdagsrasisme og at hun ikke gjør en god nok jobb med integrering. Frp-statsråden avviser kritikken og får støtte av statsministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er både innvandrings- og integreringsminister. At hun kjører en hard innvandringspolitikk, er en ting, men hun har også regjeringens ansvar for at de som faktisk kommer til Norge og får opphold her, blir godt integrert og tatt vel imot. Det er her jeg mener hun svikter, sier Raja i et intervju med VG.

Han mener retorikken og holdningene til Listhaug gir grobunn for rasisme. Listhaug mener det er feil bruk av begrepet «rasisme»:

– Denne stemplingen av alt mulig som rasisme gjør at begrepet på mange måter mister sin kraft og sitt innhold, sier hun og trekker fram et eksempel.

Les også: Regjeringen vil bruke 500 millioner mer på integrering

– Uttrykket at man må yte før man kan nyte betyr i bunn og grunn det samme som «gjør din plikt – krev din rett!» Hvis noen mener det ligger hverdagsrasisme i dette, må jeg si at jeg blir bekymret for hvordan debatten i Norge utvikler seg, sier statsråden. Statsminister Erna Solberg (H) tar Listhaug i forsvar:

– Jeg er helt uenig med Abid Raja i at hun ikke jobber med integreringsspørsmål. Men det er en utfordring at når hun snakker om integrering, så er det ikke så mange som er interessert i å skrive om det.

Les også: Listhaug varsler entusiastisk integrering