Frp og Ap fram på ny måling

Hvem som blir statsminister til høsten, Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre, kan avgjøres av om Venstre og SV havner over eller under sperregrensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Hvem som blir statsminister til høsten, Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre, kan avgjøres av om Venstre og SV havner over eller under sperregrensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går begge fram 1,2 prosentpoeng på januarmålingen Respons Analyse har utført for Aftenposten. SV er under sperregrensen sammen med Rødt og MDG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap får 35,3 prosent og Frp får 15,4 prosent, noe som gjør de to konkurrentene i norsk politikk til vinnerne på denne Aftenposten-målingen. Høyre faller 1,6 prosentpoeng til 23,3 prosent, mens Senterpartiet får 7,1 prosent, tilbake 0,4.

Sperregrensen vil trolig avgjøre valget til høsten, om vi skal stole på meningsmålingene den siste uken. På denne målingen er det bare Kristelig Folkeparti av de mindre partiene som er komfortabelt over med en oppslutning på 5 prosent, opp 0,6 fra desember. Venstre faller like mye som KrF går opp og faller ned til 4,1 prosent.

Sosialistisk Venstreparti er den store taperen på målingen med et fall på 1,4 prosentpoeng til 3,1 prosent. Partiet er så vidt større enn Rødt som får 2,6 prosent. MDG står på stedet hvil med 2,4 prosent.

Feilmarginen på målingen er mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Les også:

KrF og Frp mest fram på ny måling

Årsbeste for Ap på ny måling

Framgang for Frp på ny måling