Dansker og svensker mer opptatt av egen mat

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmenn er mindre opptatt av å spise mat produsert i hjemlandet enn dansker og svensker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Norge svarer 63 prosent at det er viktig at matproduktene er laget i Norge, viser en undersøkelse foretatt i regi av Orkla og som blir omtalt i Nationen. I Sverige er andelen 80 prosent, mens den ligger på 72 prosent i Danmark.

Over dobbelt så mange svensker som nordmenn svarer at det er “meget viktig» at maten er laget i deres hjemland, 38 mot 15 prosent.

Forsker Annechen Bugge i Statens institutt for forbruksforskning (SIFO) sier tallene stemmer godt overens med deres egne. Samtidig påpeker hun at undersøkelsene viser at det de siste årene er blitt viktigere for nordmenn å spise norskprodusert mat.

– Ser vi på markedsføring og utvalg i norske dagligvarebutikker, ser vi jo at det satses mye på å fremme norske råvarer og produkter. Forbrukerne vil ha det. Det viser alle våre undersøkelser. Men foreløpig er nok utvalget langt dårligere enn det de danske og svenske forbrukerne har.