USA innfører sanksjoner mot topper i Nord-Korea

Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): Amerikanske myndigheter har kunngjort sanksjoner mot flere ledere i Nord-Korea, inkludert Kim Jong-uns søster, som reaksjon på «alvorlige» menneskerettighetsbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også flere direktorater er ført opp på listen over personer og institusjoner som er underlagt sanksjoner. Lederen for sikkerhetstjenesten MSS og flere tjenestemenn i samme tjeneste og fengselsvesenet er blant dem som ble føyet til på listen onsdag.

– MSS utøver tortur og umenneskelig behandling av fanger under avhør i landets nettverk av leirer for politiske fanger. Mishandlingen inkluderer slag, sultefôring, seksuelle overgrep, tvungne aborter og drap på spedbarn, skriver det amerikanske finansdepartementet i en uttalelse.

Utenriksdepartementet føyer til at Nord-Korea står bak utenomrettslige henrettelser, forsvinninger, vilkårlige pågripelser og fengsling, tvangsarbeid og tortur.

I juli ble landets leder Kim Jong-un satt på sanksjonslisten for første gang, og han ble personlig utpekt som ansvarlig for menneskerettighetsbrudd. (©NTB)