Gisler vist fram i ny Taliban-video

Amerikanske Kevin King ble bortført i Kabul i august. I en video Taliban har sendt onsdag ber han USAs påtroppende president Donald Trump legge opp til en fangeutveksling. Foto: AP/NTB scanpix
Amerikanske Kevin King ble bortført i Kabul i august. I en video Taliban har sendt onsdag ber han USAs påtroppende president Donald Trump legge opp til en fangeutveksling. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban har laget en video av et amerikansk og et australsk gissel som ble bortført i august i fjor. I videoen ber de USAs påtroppende president ordne en fangeutveksling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er første gang de to mennene er sett siden de ble bortført utenfor det amerikanske universitetet i Kabul, hvor de begge jobbet som lærere. De er identifisert som amerikanske Kevin King og Timothy Weekes fra Australia.

Amerikanske tjenestemenn sa i september at amerikanske styrker hadde forsøkt å redde de to, men da var de ikke på stedet som ble ransaket.

Videoen, som skal ha blitt filmet 1. januar, ble sent til mediene av Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid onsdag.

De to gislene leverer i videoen en beskjed som skal være fra kidnapperne til amerikanske myndigheter. I den ber de påtroppende president Donald Trump ordne en fangeutveksling for å sikre friheten deres.