Meny

Nå kan du se nordlyset på Senja som om du var der selv

Startsidens naturkanal Zooom har satt opp et spesialkamera på Senja som gjør det mulig å sende direkte fra nordlys slik øyet ville oppfattet det om du var der selv. Det er kanalen vår alene om i verden.
HAR SETT NORDLYSET: Redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag, gleder seg til å vise nordlyset på Senja til hele Norge og resten av verden.
HAR SETT NORDLYSET: Redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag, gleder seg til å vise nordlyset på Senja til hele Norge og resten av verden.

– Vi har så langt hatt flest livesendinger fra dyrenes verden. Nå utvider vi tilbudet, og først ut i det som blir en stor satsing på direktesendinger fra nordisk natur og dyreliv, er dette spesialkameraet på Silsand på Senja. Med det kan vi sende nordlys direkte i en kvalitet verden aldri har sett maken til, forteller Startsidens utviklingsredaktør og redaktør i Zooom, Trygve Sørvaag.

Her kan du se nordlyset live fra Senja!

Les også: Slik oppstår nordlys

Spesialbygget kamera

Spesialkameraet er det senjaværing Anders Hanssen som styrer. Hanssen har vakt oppsikt internasjonalt med sine fantastiske nordlysbilder, og har blant annet levert bilder og film til BBC.

Hemmeligheten er altså et spesialkamera som er laget for å filme under ekstreme lysforhold. Teknologien sørger for at bildene som sendes er slik øyet ville oppfattet det om du selv var til stede.

– Dette blir utrolig spennende, og den nye nordlyskanalen lanseres i dag med en direktesending med folk i studio både i Oslo og på Senja. Forhåpentligvis spiller værgudene på lag, slik at folk får se spektakulære nordlysbilder live, forteller Sørvaag.

Les også: Nordlys for «dummies»

Vil sende hver dag

Etter at direktesendingen er over, vil spesialkameraet på Senja stå og strømme direkte hver dag helt til nordlys-sesongen er over i månedsskiftet mars/april.

– Du kan ikke forvente å se nordlys hver dag, selv om det er der hele tida. Vi er avhengige av klarvær. Så det gjelder å følge med på Zoooms Facebook-side. Der vil vi varsle når været ligger til rette for spektakulære bilder, forteller Sørvaag, som gleder seg til å vise det vakre nordlyset på Senja på nært hold til resten av Norge og verden.

Les også: Se de vakre nordlysbildene

Frir til et internasjonalt publikum

Startsidens administrerende direktør og ansvarlig redaktør Espen Udland mener Nordlyset er viktig for Norge som turistdestinasjon, på linje med fjell og vakre vestlandsfjorder. Derfor har selskapet også valgt å satse internasjonalt: 

Zooom.no lanserer  en engelskspråklig versjon av tjenesten, Zooom Nordic Wild, slik at også folk utenfor landets grenser kan ta del i vår fantastiske natur, og få informasjon på et språk de forstår.

– Norge er dyrt land å reise til, og ikke alle har råd til å dra på norgesferie og oppleve den norske naturen og dyrelivet med egne øyne. Med Zooom i engelskspråklig utgave, flytter vi Norge og alt det flotte vi har å by på hjem til folk isteden, enten de bor i slummen i Calcutta eller på landsbygda i Kina, sier Udland.

Les også: Dette er det optimale nordlysværet

Annonse
Populært