Meny

Britisk barne-TV-stjerne tiltalt for flere barneovergrep

Folk står i kø for å entre Southwark Crown Court i London mandag, der den britiske TV-personligheten Rolf Harris (86) står tiltalt for å ha misbrukt mindreårige. Foto: Frank Augstein / Ap / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere britisk barne-TV-stjernen Rolf Harris, som soner en overgrepsdom, står mandag tiltalt for flere nye overgrep mot mindreårig.

86-åringen er tiltalt for et seksuelt overgrep og sju tilfeller av usømmelig overgrep som skal ha funnet sted mellom 1971 og 2003. Juryen tas i ed tirsdag, og det er satt av fem uker til saken.

I 2014 ble Harris dømt til fengsel i fem år og ni måneder for seksuelle overgrep mot fire jenter i perioden 1968 til 1986. Noen av ofrene var så unge som sju og åtte år.

Den australskfødte artisten, musikeren og sangeren har en karriere som TV-vert for programmer i hovedsak rettet mot barn, og nøt stor kjendisstatus. Blant annet malte han et portrett av dronningen til hennes 80-årsdag i 2005 og sju år senere ble han invitert til å ta del i hennes diamantjubileum.

Rolf Harris (86) står tiltalt for en rekke overgrep. Foto: Lefteris Pitarakis / AP

Hans fall fra nasjonalskatt til overgrepsdømt har ført til at han er fratatt æresbevisninger i både Australia og Storbritannia, og dronningen beordret fjerning av hans CBE-tittel, kommandør av Den britiske imperieordenen.

Harris ble pågrepet i kjølvannet av overgrepsanklagene mot BBC-kollega Jimmy Savile, som døde i 2011. Savile brukte sin kjendisstatus til å seksuelt misbruke titalls barn.

Populært