Sørkoreansk munk tente på seg selv i protest

Under massemønstringen mot president Park satte munken fyr på seg selv i protest mot avtalen med Japan om sexslavene som ble holdt under krigen. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Under massemønstringen mot president Park satte munken fyr på seg selv i protest mot avtalen med Japan om sexslavene som ble holdt under krigen. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Seoul (NTB-AP): En sørkoreansk munk er kritisk skadd etter at han satte fyr på seg selv i protest mot at Sør-Korea er enige med Japan om erstatning for sexslaver holdt under andre verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 64 år gamle mannen er lagt inn på sykehus med tredjegradsforbrenning flere steder på kroppen og skader på vitale organer. Han er bevisstløs og trenger hjelp til å puste, opplyser en ansatt på sykehuset i Seoul hvor munken er lagt inn.

Munken tente på seg selv lørdag under en demonstrasjon for å avsette president Park Geun-hye, opplyser politiet.

I en notatblokk har mannen beskrevet Park som en forræder på grunn av en avtale hennes regjering inngikk med Japan i 2015. Målet med avtalen var å få slutt på mange tiår med konflikt om de mange tusen koreanske kvinnene som ble brukt som sexslaver for japanske soldater før og under andre verdenskrig.

I henhold til avtalen skal Japan finansiere en stiftelse som skal opprettes for å hjelpe dem som ble holdt som såkalte «trøstekvinner». Som motytelse, skulle Sør-Korea slutte å kritisere Japan for praksisen og håndtere Japans klage på en statue som er oppført til minne om «trøstekvinnene» utenfor det japanske konsulatet i Busan. Japan har kalt hjem sin ambassadør i protest mot minnesmerket.

Avtalen er blitt kraftig kritisert fordi den er forhandlet fram uten at ofrene har godkjent den. Da den ble underskrevet skal 46 av kvinnene fortsatt ha vært i live. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden