Mistenkt skytter fikk våpen tilbake fra politiet

Esteban Santiago risikerer dødsstraff etter skytingen på flyplassen i Fort Lauderdale. Broren hans spør hvordan 26-åringen kunne få tilbake et beslaglagt våpen etter at politiet la ham inn til psykiatrisk evaluering. Foto: Jim Rassol / AP / NTB scanpix
Esteban Santiago risikerer dødsstraff etter skytingen på flyplassen i Fort Lauderdale. Broren hans spør hvordan 26-åringen kunne få tilbake et beslaglagt våpen etter at politiet la ham inn til psykiatrisk evaluering. Foto: Jim Rassol / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fort Lauderdale (NTB-AP): 26-åringen som er siktet for å ha drept fem personer på flyplassen i Fort Lauderdale, fikk tilbake et beslaglagt våpen fra FBI nylig. Han risikerer dødsstraff for drapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En føderal statsadvokat kunngjorde lørdag kveld at Esteban Santiago formelt er siktet etter skytingen og at han risikerer dødsstraff. Fem personer ble drept og åtte såret. Santiago ble pågrepet for ugjerningen umiddelbart etterpå.

Lørdag ble det også kjent at han for et par måneder siden fikk tilbake et våpen som ble beslaglagt da han ble lagt inn til psykiatrisk evaluering. Det skjedde etter at han i november oppsøkte det føderale politiet FBI i Alaska og fortalte om paranoide forestillinger. Mannen hevdet at stemmer i hodet hans, som myndigheten sto bak, styrte tankene hans og blant annet tvang ham til å se på videoer av ekstremistgruppen IS.

Det føderale politiet beslagla et våpen fra mannen og overlot ham til lokalt politi, som la ham inn til psykiatrisk observasjon. Etter fire dager ble han skrevet ut, uten videre medisinsk oppfølging. Nå spør broen til Santiago hvordan 26-åringen kunne få våpenet tilbake kort tid etterpå.

– FBI har sviktet her. Dette er ikke en sak der noen har kommet ut av intet og gjort noe slikt som dette, sier Bryan Santiago og viser til skytingen på flyplassen i Fort Lauderdale.

FBI forsvarer tilbakeleveringen av våpenet og sier Santiago ikke gjorde noe ulovlig da han oppsøkte dem i Anchorage. Spesialagent Marlin Ritzman sier FBI daglig tar seg av henvendelser fra folk som bare møter opp på ett av kontorene deres. En føderal statsadvokat sier det ikke ser ut til at Santiago var en person som ville blitt nektet å eie våpen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden