Soldater i Elfenbenskysten har satt minister fri

En avtale er inngitt mellom myndighetene og soldatene i Elfenbenskysten, opplyser president Alassane Ouattara. Foto: Schalk van Zuydam/AP/NTB scanpix
En avtale er inngitt mellom myndighetene og soldatene i Elfenbenskysten, opplyser president Alassane Ouattara. Foto: Schalk van Zuydam/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Abidjan (NTB-AFP-AP): Elfenbenskystens forsvarsminister er satt fri etter at soldater skjøt mot huset hans. Hendelsen inntraff kort tid etter at presidenten sa det var inngått en avtale med soldatene som har gjort opprør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Reuters åpnet soldater ild mot et hus der forsvarsminister Alain-Richard Donwahi skal ha inngått en avtale med soldatene som hadde gjort opprør. Et vitne fortalte at forsvarsministeren var fanget i huset, men senere på kvelden opplyser nyhetsbyrået AFP at ministeren er satt fri.

Hendelsen skal ha funnet sted kort tid etter at president Alassane Ouattara tidligere lørdag kveld sa i en TV-sendt tale at en avtale var inngått mellom partene. Presidenten sa at han skal ta soldatenes krav om bedre betalt og bedring i bo- og arbeidsforholdene til etterretning.

Ouattara sa at avtalen ble inngått i byen Bouaké, etter møter mellom soldater og en delegasjon ledet av Donwahi.

Opprøret startet i landets nest største by Bouaké fredag. Soldatopprøret spredte seg tidligere lørdag til landets største by Abidjan, og det ble samtidig meldt om skyting flere andre steder i det vestafrikanske landet

Soldater sperret av et stort kryss i nærheten av militærleiren Akouedo i Abidjan tidligere lørdag, noe som førte til lange køer og stillestående trafikk i området. Det ble også meldt om skuddvekslinger i minst fire andre byer. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden