USA snøt Canada for VM-gullet

Troy Terry og Jack Roslovic kunne juble for det amerikanske VM-gullet. Foto: Ryan Remiorz / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA er juniorverdensmestre i ishockey etter en dramatisk 5-4-seier i torsdagens finale mot vertsnasjonen Canada. Straffeslag måtte til for å kåre en vinner.

Finalekampen i Montreal gikk til straffeslag etter at 20 minutter med forlengning ikke hadde tvunget fra en vinner. Etter tre perioder var lagene like langt på 4-4.

I straffeslagkonkurransen som fulgte ble Troy Terry den store amerikanske helten. Han overlistet Canadas målvakt Carter Hart i fjerde omgang, mens den amerikanske målvakten Tyler Parsons i neste minutt nektet Anthony Cirelli scoring.

Jeremy Bracco kunne satt spikeren i kista for amerikanerne i femte runde, men også han misset. Det betydde lite, så lenge heller ikke canadiske Nicholas Roy holdt nervene i sjakk da han skulle avslutte for vertsnasjonen.

USA tok dermed VM-tittelen etter å ha vunnet alle sine sju kamper i mesterskapet. Canada ble også slått 3-1 i den siste gruppekampen.

Det er fjerde gang at gullet i junior-VM går til USA. Sist det skjedde var i 2013.

USA og Canada har møttes fire ganger tidligere i finalen. Samtlige har endte med amerikansk seier.