Fire siktet for direktesendt overfall

Politisjef Eddie Johnson sier mishandlingen og delingen på Facebook er kvalmende. Foto: James Foster / AP / NTB scanpix
Politisjef Eddie Johnson sier mishandlingen og delingen på Facebook er kvalmende. Foto: James Foster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Chicago (NTB-AFP): Fire personer er siktet for hatkriminalitet og andre lovbrudd etter at de mishandlet en funksjonshemmet mann og sendte det hele direkte via Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktelsen gjelder fire svarte personer – to menn og to kvinner – som tok en hvit mann til fange. Videobilder viser en ung hvit mann som ligger trengt inn i et hjørne mens han blir slått og plaget mens de som mishandler ham kommer med utrop som «til helvete med Trump» og «til helvete med hvite».

Politiet har foreløpig ikke sagt om de mener den unge mann ble valgt fordi han er hvit eller fordi han har en funksjonshemning eller om det er andre politiske motiver som ligger bak. Offeret kjente minst en av angriperne fra skolen.

I tillegg til slå offeret, klipper angriperne av ham deler av klærne og skjærer av ham deler av håret, slik at han blør fra hodebunnen. Politiet sier den unge mannen trolig ble holdt fanget i minst ett døgn, kanskje to.

Tre av de siktede er 18 år gamle, mens den siste, en av kvinnene, er 25. Siktelsen omfatter frihetsberøvelse, overfall og hatkriminalitet.

– Det er kvalmende. Bildene i denne videoen viser en utrolig frekkhet fra gjerningspersonene som både overfaller sitt offer og kringkaster det til hele verden, sier Chicagos politisjef, Eddie Johnson. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden