Antatt gjerningsmann bak angrep i Bangladesh død

Dhaka (NTB-AFP): En militant islamist som antas å ha vært en av planleggerne bak et terrorangrep mot en kafé i Bangladesh i fjor, ble funnet død etter en politirazzia fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket av Nurul Islam Marzan og en annen mistenkt ekstremist ble funnet etter at politiet aksjonerte mot en adresse i Dhaka.

– Vi fant to døde personer. Marzan er én av dem, og den andre er en mistenkt ekstremist, sier visepolitimester Yusuf Ali. Han sier det er uklart hvorvidt Marzan døde i en skuddveksling eller om han tok sitt eget liv.

30 år gamle Marzan ble utpekt som en av planleggerne bak en gisselaksjon mot en kafé i Dhaka 1. juli i fjor. 18 utenlandske gisler ble skutt eller hakket i hjel i angrepet.

Ekstremistgruppen IS tok på seg ansvaret for angrepet og publiserte bilder av blodbad mens det pågikk. Gjerningsmennene poserte med et svart IS-flagg.

Myndighetene i Bangladesh avviste IS' påstand og la skylden på en ny utbrytergruppe fra Jamaat-ul-Mujahideen, en militant gruppe stiftet i 1998. Gruppen har også fått skylden for en rekke drap på utlendinger, religiøse minoriteter og aktivister. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden