Bryggen-direktør vurderer turistavgift

Bryggen i Bergen, også kjent som Tyskebryggen og Hansabryggen, som befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bryggen er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Bryggen i Bergen, også kjent som Tyskebryggen og Hansabryggen, som befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Bryggen er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Norge. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bergen (NTB): Stiftelsen Bryggen i Bergen opplever en stor økning i antall turister og vurderer å ta betaling fra dem som ønsker å besøke verdensarvstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er faktisk nødt til å ta en slik vurdering, hvis det blir for stor trafikk. Hvis denne veksten fortsetter, er vi bare nødt til å ta grep, sier direktør Bernt-Håvard Øyen i Stiftelsen Bryggen til Bergensavisen.

Stiftelsen har installert apparater som teller passeringer, og siden 2004 har det vært en dobling i antall personer på Bryggen.

– På den ene side er veksten gledelig for Bryggen og Bergen som reisemål. På den annen side representerer besøket, som er konsentrert mellom mai og oktober, en betydelig utfordring, sier Øyen og viser til slitasje, trengsel og mer søppel. Øyen legger til at det er en prosess som i så fall kommer til å ta tid. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden