Politimann drept i bensinopprør i Mexico

Se video

Rasende mexicanere har i flere dager protestert mot høye bensinpriser. En politimann er drept, og flere hundre butikker er plyndret i uroen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjonene er torsdag inne i sitt femte døgn. Siden starten er over 600 personer arrestert og over 300 butikker og bensinstasjoner plyndret. Flere hovedveier er blitt sperret av demonstrantene, som er sinte for at bensinprisene har økt med 20 prosent.

Både demonstrasjonene og plyndringen har ført til flere sammenstøt mellom politi og sivile. I Mexico by ble en politimann drept og en annen alvorlig skadd da de ble påkjørt etter å ha rykket ut til en bensinstasjon som ble plyndret. En fotgjenger ble drept i delstaten Veracruz da han ble påkjørt av en bil som prøvde å flykte fra politiet etter plyndring av en butikk.

Økningen i bensinprisene kommer etter at regjeringen kunngjorde planer om å deregulere energisektoren. President Enrique Peña Nieto forsvarer avgjørelsen og sier det er nødvendig på grunn av økende oljepriser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden