Cubanske dissidenter: Flere vilkårlige pågripelser

Cuba, som styres av Raul Castro (bildet), nekter for at landet holder politiske fanger innesperret. En dissidentgruppe sier det var en kraftig økning i vilkårlige arrestasjoner i landet i fjor. Foro: Desmond Boylan / AP / NTB scanpix
Cuba, som styres av Raul Castro (bildet), nekter for at landet holder politiske fanger innesperret. En dissidentgruppe sier det var en kraftig økning i vilkårlige arrestasjoner i landet i fjor. Foro: Desmond Boylan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Havanna (NTB-AFP): Opposisjonelle aktivister på Cuba sier nærmere 10.000 dissidenter i landet ble utsatt for vilkårlige pågripelser i fjor, noe som betegnes som en kraftig økning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I 2016 dokumenterte vi til sammen 9.940 vilkårlige arrestasjoner, det høyeste tallet siden 2010, sier Den cubanske komiteen for menneskerettigheter og nasjonal forsoning (CCDHRN) i en rapport torsdag. I forkant av at USAs president Barack Obama besøkte den karibiske øystaten i mars, merket komiteen en kraftig økning av tilfeller der dissidenter ble nekte å forlate hjemmet sitt og demonstrere.

Gruppen oppgir ikke noe tall på hvor mange dissidenter som for tiden sitter fengslet. I juni i fjor var det tallet 82, ifølge komiteen. Det cubanske regimet nekter på sin side for at det finnes politiske fanger.

CCDHRN ledes av aktivisten Elizardo Sanchez og er, i likhet med alle andre opposisjonsgrupper på Cuba, ulovlig, men tolereres av regimet

Personvernpolicy