Samsung med nytt milliardoverskudd

Samsungs halvledervirksomhet sørget for å gi driftsresultatet et skikkelig løft i siste kvartal 2016. Illustrasjonsfoto: John Locher / AP / NTB scanpix
Samsungs halvledervirksomhet sørget for å gi driftsresultatet et skikkelig løft i siste kvartal 2016. Illustrasjonsfoto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Seoul (NTB-AP): Samsung sier driftsresultatet i fjorårets siste kvartal ligger an til å øke med 50 prosent, tross problemene med telefonen Galaxy Note 7. Det går mot et overskudd på 66 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ventede driftsresultatet på 9.200 milliarder won, er 50 prosent høyere enn i samme kvartal året før, da selskapet tjente 6.100 milliarder won på driften. Tallene som ble lagt fram i et resultatvarsel fra elektronikkgiganten fredag er også bedre enn analytikerne ventet. Ifølge FactSet lå forventningene rundt 8.000 milliarder.

Veksten skyldes blant annet at selskapet har tjent gode penger på halvledere, som er et viktig forretningsområde. Stor etterspørsel kombinert med begrenset tilgang på tilbudssiden har gjort at denne delen av Samsung har sørget for halvparten av overskuddet.

Selskapet sier at det «veldig snart» vil dele detaljer om hvorfor smarttelefonen Galaxy Note 7 tok fyr. Millioner av telefoner ble kalt tilbake, og det var forbudt å ta med den aktuelle modellen på fly, selv om den var skrudd av under hele reisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden