Statoil kaller leting i USA mislykket

Tim Dodson, Statoils konserndirektør for Leting, har større tro på den mexicanske delen av Mexicogolfen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Tim Dodson, Statoils konserndirektør for Leting, har større tro på den mexicanske delen av Mexicogolfen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Oljeletingen i USAs del av Mexicogolfen har vært mislykket, og hele satsingen vurderes, ifølge letesjef Tim Dodson i Statoil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Selv om de feltene vi har, gir forretning, kan den Statoil-opererte letekampanjen karakteriseres som mislykket foreløpig. Jeg vil nesten si det så sterkt, sier Dodson til Dagens Næringsliv.

Statoil og Hydros daværende oljedivisjon har vært på jakt etter et storfunn i USAs del av Mexicogolfen siden begynnelsen av 2000-tallet. Det siste halvannet året har selskapet redusert leteaktiviteten og ikke boret egne brønner. Neste uke reiser Dodson til Houston for å gjøre opp status og se fremover.

– Vi vil ta læring. Vi vil vurdere om og hvordan vi skal gå videre, sier han og legger til at selskapet fortsatt mener det er potensial i området. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden