Meny

Kina sender tusenvis av bygningsarbeidere til Israel

Det bygges som aldri før i de ulovlige bosetningene Israel har etablert på Vestbredden, som her i Revava nær Nablus, mens det i fjor til tross for boligkrise ble igangsatt færre boligprosjekter enn året før i Israel. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jerusalem (NTB-AFP): Kina har inngått en avtale med Israel og skal sende 6.000 bygningsarbeidere til landet. Det er uklart om de også skal bidra til utvidelse av bosetningene i de okkuperte, palestinske områdene.

Avtalen blir formelt undertegnet i februar, og de kinesiske bygningsarbeiderne vil ankomme Israel i løpet av det neste halvåret, heter det i en felles uttalelse fra de to lands myndigheter.

Israels finansminister Moshe Kahlon mener de kinesiske bygningsarbeiderne vil være et godt bidrag til myndighetenes innsats for å løse boligkrisen i Israel.

Fra før jobber det 9.000 østeuropeiske bygningsarbeidere i Israel.

Boligmangel har ført til kraftig prisøkning i Israel, noe som utløste en bølge av protester i 2011.

Til tross for boligkrisen, var det en nedgang på 5,1 prosent i antall byggeprosjekter som ble startet opp i Israel i de tre første kvartalene i fjor, sammenlignet med samme periode året før, viser tall fra landets statistiske sentralbyrå. (©NTB)

Populært