Meny

Departement i USA legger press på Google

Google, her ved administrerende direktør Sundar Pichai, nekter å utlevere alle opplysningene arbeidsdepartementet krever. Np vil departementet hindre Google i gjøre forretninger med myndighetene inntil alt er på plass. Foto: Tsering Topgyal / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

San Francisco (NTB-AP): Det amerikanske arbeidsdepartementet vil hindre Google i å gjøre forretninger med USAs myndigheter hvis ikke selskapet leverer ut konfidensielle opplysninger om flere tusen ansatte.

Departementet har levert inn et søksmål for å hindre Google i å utføre oppdrag for føderale myndigheter.

Ifølge søksmålet har Google gjentatte ganger nektet å gi arbeidsdepartementet innsyn i lønningslister og annen informasjon. Myndighetene holder på med en revisjon som skal forsøke å avsløre om selskapet diskriminerer blant de ansatte på bakgrunn av kjønn og etnisitet.

Google sier selskapet har levert tusenvis av opplysninger i et forsøk på å oppfylle kravene fra departementet, men har avvist noen krav fordi selskapet mener det krenker de ansattes privatliv. (©NTB)

Populært