Sjømateksporten passerte 91 milliarder i fjor

Fjoråret ble tidenes beste år for både oppdrettere og fiskere. Verdien av den norske sjømateksporten ble på 91,6 milliarder kroner, viser tall fra Norges sjømatråd. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Fjoråret ble tidenes beste år for både oppdrettere og fiskere. Verdien av den norske sjømateksporten ble på 91,6 milliarder kroner, viser tall fra Norges sjømatråd. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Eksportverdien av norsk fisk og sjømat økte med hele 23 prosent i fjor til 91,6 milliarder kroner, viser tall fra Norges sjømatråd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdien av den norske sjømateksporten i fjor er 17 milliarder kroner høyere enn i rekordåret 2015.

Både oppdrettsnæringen og fiskeriene har opplevd tidenes høyeste priser i 2016. Etterspørselen har vært større enn hva sjømatnæringen klarer å produsere. Til tross for at laksenæringen produserte mindre volumer enn i 2015, økte inntektene.

Ifølge kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd skyldes veksten at Norge har en unik posisjon i utlandet som sjømatnasjon.

– Det er stor etterspørsel både etter laks og hvitfisk. Interessen ser ikke ut til å avta. Samtidig har produksjonen vært noe lavere i løpet av det siste året, noe som har ført til høyere priser, særlig for laks, sier han til NRK.

Det er Polen, Frankrike og USA som har vært de største vekstmarkedene for norsk sjømat. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden