Tysker tiltalt for drap etter IS-likvideringer

Riksadvokat Peter Frank leder den føderale tyske påtalemyndigheten, som har tatt ut tiltale mot 28-åringen. Foto: Ronald Wittek / AP / NTB scanpix
Riksadvokat Peter Frank leder den føderale tyske påtalemyndigheten, som har tatt ut tiltale mot 28-åringen. Foto: Ronald Wittek / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Berlin (NTB): En 28 år gammel tysk mann er siktet for sin rolle i seks likvideringer utført av ekstremistgruppen IS i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har sittet i varetekt siden han vendte tilbake til Tyskland i juli 2015. Påtalemyndigheten mener at han kort tid før deltok i likvideringen av seks i oldtidsbyen Palmyra, melder Reuters. De seks personene var tatt til fange av IS.

Tyske myndigheter mener mannen reiste til Syria i april 2015. Tiltalen lyder på drap, krigsforbrytelser og å ha tilhørt en terrorgruppe, opplyser den føderale påtalemyndigheten i Karlsruhe.

– I midten av juni 2015 ble seks fanger skutt på markedet i Palmyra i en offentlig henrettelse utført av IS. Tiltalte, som var bevæpnet med pistol, førte personlig en av fangene fram til retterstedet og hindret andre fra å unnslippe, heter det i en uttalelse fra påtalemyndigheten.

Mannen ble i fjor dømt til tre års fengsel etter at en regional domstol fant ham skyldig i å ha sluttet seg til en utenlandsk terroristorganisasjon og for å ha brutt bestemmelser om krigsvåpen.

Det er anslått at rundt 820 personer har reist fra Tyskland for å kjempe sammen med militante grupper i Syria og andre krigssoner i Midtøsten. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden