Vegvesenet dømt etter dødsulykke

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statens vegvesen er dømt til å betale erstatning på 3,1 millioner kroner etter at en 32 år gammel mann fra Bergen omkom i en ulykke i Hyvingstunnelen mellom Voss og Bergen i 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En lastebilsjåfør fikk sleng på hengeren inne i tunnelen og kom over i motgående kjørefelt. En 32-åring som kom kjørende i varebil i motsatt retning, omkom. Forsikringsselskapet til lastebilsjåføren mente Vegvesenet kunne klandres på grunn av mangelfull risikovurdering av den glatte tunnelen og utilstrekkelige tiltak, noe Nordhordland tingrett er enig i, skriver Bergensavisen.

– Vi mener Vegvesenet i stor grad har skyld i, eller ansvar for, at ulykken skjedde, sier forsikringsselskapets advokat Ståle Hovda.

Selv om det var ti grader og gode kjøreforhold på utsiden av tunnelen, var det «såpeglatt» inne, ifølge politi og krimteknikere. Bare en måned før denne dødsulykken skjedde en lignende ulykke, og veimyndighetene satte opp fareskilt om glatt veibane. Tidligere hadde Vegvesenet bestilt fresing av betongdekket for å rette opp friksjonen, men dette vedlikeholdet tok tid å få på plass.

Statens vegvesen avviste under rettssaken at de hadde opptrådt uansvarlig og har valgt å anke saken.

– Statens vegvesen har i samråd med regjeringsadvokaten besluttet å anke saken til lagmannsretten, sier regionveisjef Helge Eidsnes til NRK.