Petroleumstilsynet varsler tilsyn på Goliat

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stavanger (NTB): Petroleumstilsynet skal gjennomføre et helårs sikkerhetstilsyn av oljeplattformen Goliat, som er stengt for femte gang i sitt første driftsår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2016 har det vært 34 uhell og feil, skriver Dagens Næringsliv.

– Eni har erkjent et gjennomgående behov for forbedret styring av risiko, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet. Tilsynet skal pågå i hele 2017.

Goliat-plattformen har hatt en rekke problemer. Under byggingen av Goliat-plattformen i Sør-Korea døde tre arbeidere. I juni fikk en person hodeskader under arbeid om bord, og i august måtte plattformen stenges ned i en måneds tid på grunn av problemer med strømtilførselen. Operatørselskapet Eni stanset igjen produksjonen på Goliat-plattformen i Barentshavet andre juledag på grunn av en skade på en losseslange.

– Vi har en løpende og grundig dialog med Petroleumstilsynet og forventer en tett oppfølging fra tilsynet også i år. Det er jobben deres å gjøre tilsyn, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til avisen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden