Meny

Trump planlegger pressekonferanse til uken

For første gang siden den overraskende valgseieren i november, vil Donald Trump holde en pressekonferanse neste uke. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-DPA): Donald Trump skal onsdag om en uke holde sin første pressekonferanse siden valget.

Nok en gang var det Twitter som ble den valgte kanalen når den påtroppende presidenten ville formidle noe til verden.

– Jeg vil holde en generell pressekonferanse ellevte januar i New York. Takk.

I utgangspunktet skulle Trump holdt en pressekonferanse allerede 15. desember der det var ventet at han skulle redegjøre for hvordan han skulle holde forretningsinteressene sine på armlengdes avstand mens han er president. Denne pressekonferansen ble aldri holdt.

Trump seilte opp som en ukonvensjonell kandidat, og heller ikke etter at han ble valgt har han fulgt vanlig kutyme. Tidligere har nyvalgte, men ennå ikke innsatte presidenter, holdt en rekke pressekonferanser i overgangsperioden for å diskutere blant annet politiske utnevnelser og planene for hvordan de vil utøve sin presidentgjerning.

Trump har i stedet brukt massemøter, fotomuligheter, enkelte intervjuer og ikke minst Twitter når han har hatt noe å melde. Metodene har i det store og det hele vært nokså uortodokse for et kommende statsoverhode. (©NTB)

Populært