Kamp for å hjelpe flyktninger fra Aleppo

Et syrisk barn har havnet i en flyktningleir i Rashidin ved Idlib etter å ha blitt evakuert fra Aleppo. En rekke hjelpeorganisasjoner kjemper for å dekke de fordrevnes behov. Foto: AP / NTB scanpix
Et syrisk barn har havnet i en flyktningleir i Rashidin ved Idlib etter å ha blitt evakuert fra Aleppo. En rekke hjelpeorganisasjoner kjemper for å dekke de fordrevnes behov. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stockholm (NTB-TT): Titusener av mennesker fra Øst-Aleppo befinner seg nå i Idlib-provinsen der hjelpearbeidere kjemper for å bistå de mange utmattede og skadde flyktningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi forsøker å hjelpe så mange vi kan og arbeider døgnet rundt, sier Radi Saad på en dårlig telefonlinje fra Idlib by.

Han samordner innsatsen til den lokale hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer, som ifølge Saad har om lag 100 team og et tusentall frivillige i Idlib og andre steder i provinsen langs den syrisk-tyrkiske grensen.

Før telefonforbindelsen med det svenske nyhetsbyrået TT blir brutt, rekker han å si at han ønsker seg ro og fred etter måneder med bombardement mot sivile, sykehus og matvarelagre.

Vinteren er en spesielt vanskelig tid for de krigsrammede ettersom både frostskader og brannskader blir vanligere, ifølge den amerikanske legen Deane Marchbein, som samordner et prosjekt som Leger Uten Grenser (MSF) driver i Idlib.

Hun befinner seg i den tyrkiske byen Gaziantep, men har daglig kontakt med medarbeidere i Idlib. (©NTB)

Personvernpolicy