Kirkeskytter i Charleston er tilregnelig

Dylann Roof er tilnærmelig og i stand ti å representere seg selv, mener dommeren i den føderale rettssaken mot ham. Foto: Chuck Burton / AP / NTB scanpix
Dylann Roof er tilnærmelig og i stand ti å representere seg selv, mener dommeren i den føderale rettssaken mot ham. Foto: Chuck Burton / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Charleston (NTB-AP): En føderal dommer mener Dylann Roof er tilregnelig og i stand til å representere seg selv ved straffeutmålingen. Roof er funnet skyldig i kirkeskytingen i Charleston i USA i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommer Richard Gergel kom med sin kjennelse mandag etter en lukket høring i retten. Roof er funnet skyldig på 33 tiltalepunkter inkludert drap på ni svarte kirkegjengere i Charleston i juni 2015. Han har sagt at målet med angrepet var å utløse en rasekrig.

Roof har fått en dag til å forberede seg før retten settes igjen på onsdag. Den samme juryen som fant ham skyldig, skal ta stilling om 22-åringen skal dømmes til døden eller til livsvarig fengsel.

Selv om Roof planlegger å representere seg selv i forbindelse med straffeutmålingen, har dommer Gergel lagt restriksjoner på hans opptreden i rettssalen. Roof får ikke nærme seg vitnene, og han skal sitte på den plassen i rettssalen som er lengst unna juryen og familiene til de drepte. (©NTB)