Canadisk kvinne blant drepte i Istanbul

Ottawa (NTB-AFP): En canadisk kvinne var blant de 39 dødsofrene etter angrepet på en nattklubb i Istanbul nyttårsnatten, opplyser Canadas statsminister Justin Trudeau.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er med dyp sorg jeg har fått høre om det dødbringende angrepet mot en nattklubb i Istanbul der 39 mennesker ble drept, uskyldige ble såret og en canadisk borger ble berøvet livet, sa Trudeau søndag.

– Vi sørger over det meningsløse tapet av en canadisk borger og forblir sterke i vår overbevisning om å jobbe sammen med våre allierte og partnere for å bekjempe terror og stille dem som utøver den til ansvar.

Trudeau formidlet «sine dypeste kondolanser til familiene og vennene til alle ofrene for denne grusomme handlingen, og vi håper og ber om snarlig og fullstendig bedring for de sårede».

Minst 24 av de 39 drepte var utlendinger, opplyser det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Blant de drepte skal det blant annet være fem saudiarabere, tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier. En av tunisierne var fransk-tunisisk, opplyser franske myndigheter.

– Vi sørger i dag med Tyrkia og med alle landene som mistet noen av sine borgere i det fryktelige angrepet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden