Obama: – Et privilegium å tjene som president

Barack Obama brukte Twitter til å oppsummere noe av det han har oppnådd i løpet av åtte år som president. Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix
Barack Obama brukte Twitter til å oppsummere noe av det han har oppnådd i løpet av åtte år som president. Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-DPA): 19 dager før han fratrer embetet, sier Barack Obama at det har vært et privilegium å være USAs president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det har vært mitt livs privilegium å tjene dere som president. Jeg gleder meg til å stå sammen med dere som borger. Godt nytt år, alle sammen, skriver Obama på Twitter første nyttårsdag.

Obama brukte det sosiale mediet til å oppsummere noe av det han har oppnådd i sine åtte år som president, fra helsereform og likekjønnet ekteskap til kamp mot klimaendringer og vekst i fornybar energi.

– Vi har byttet utenlandsk olje mot ren energi, vi har doblet kravene til drivstofforbruk, og vi har handlet globalt for å redde den ene planeten vi har.

Om snaut tre uker, 20. januar, overlater Obama roret til Donald Trump, som vant over Hillary Clinton i valget i november. I motsetning til det som er vanlig, vil ikke Obama og hans familie forlate hovedstaden når han går av. De har valgt å bli i Washington til den yngste datteren Sasha er ferdig på skolen. (©NTB)